Ankara Kapalı Omuz Ameliyatı ( Omuz Artroskopisi )

Artroskopik cerrahi, özellikle eklem cerrahisinde büyük cilt kesileri yapmadan, bir kamera sistemi olan artroskop kullanılarak ameliyatların yapıldığı güncel bir cerrahi tekniktir. Bugün menisküs cerrahilerinin tamamı artroskopik olarak uygulanmaktadır.

Kapalı omuz artroskopisi ameliyatı nedir ?

Omuz artroskopisi

Omuz sıkışma sendromu, omuz kas yırtığı ve tekrarlayan omuz çıkığı gibi birçok omuz problemleri artık artroskopik olarak başarı ile ameliyat edilmekte, böylece hastanın ameliyat sonrası dönemi çok daha rahat geçirmesi, kozmetik olarak daha iyi bir sonuç alınması mümkün olmaktadır.

Diz artroskopisinde olduğu gibi, omuz artroskopisi önceleri daha çok tanı koyma amaçlı kullanılırken, gelişen teknik ile artroskopi büyütme altında, açık cerrahide bile zorlanılan yerlere ulaşmayı sağlamış ve daha az doku hasarına sebep olarak bir çok omuz ameliyatının kapalı yöntemle yapılmasına olanak sağlamıştır.

Hangi Omuz Problemleri Artroskopik Olarak Tedavi Edilebilir ?

Omuzun çoğu problemi artroskopik olarak tedavi edilebilir. Artroskopik olarak tedavi edilebilen omuz hastalıklarının başlıcaları şunlardır:

  • Omuz Sıkışma Sendromu:
Kemik,kaslara baskı uyguluyor

Omuz eklemi kemik, bağ dokusu ve kaslardan oluşan kompleks bir yapıdır. Vücudumuzda iki kemik arasındaki boşluktan kasların geçtiği tek eklem omuz eklemidir. Kolumuzu yukaru kaldırırken bu kaslar iki kemik arasında sıkışabilmekte ve ödemlenebilmektedir.

Yapısal sıkışma olabildiği gibi kasların uygunsuz ve aşırı kullanımı da bu sıkışmaya sebep olabilmektedir. Omuz Sıkışma Sendromu denilen bu tablo, cerrahi dışı yöntemlerle çözülemezse, omuz artroskopisi ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir

  • Omuz Kas Yırtıkları:
Omuzda kas yırtığı

Tam kat omuz kas yırtığı kendiliğinden iyileşmez. Omuz eklemi fonksiyonlarını sağlamak için bu yırtıklarda ve bazı kısmi yırtıklarda cerrahi tedavi gereklidir. Yaşlı hastalar ve cerrahi riski yüksek olan hastalar bu grup dışında tutulabilir. Cerrahi tedavinin; yaralanma sonrası 3 ay içinde yapılması daha iyi sonuçlar alınmasını sağlar.

  • Tekrarlayan Omuz Çıkıkları:

Tekrarlayan omuz çıkıları cerrahi olarak tedavi edilmektedir. Zorlu bir rehabilitasyon ihtiyacı olan bu cerrahilerde, artrokopi kullanımı ile daha çabuk iyileşme ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

  • Omuzun Kalsifik Tendiniti

Cerrahi dışı tedavilerle sonuç alınmazsa, artroskopik cerrahi ile tedavi edilebilmektedir.

Sonuç olarak omuz problemleri sık görülen problemlerden olmakla birlikte, bunların büyük bölümü, doku hasarını en aza indiren kapalı omuz ameliyatı,  artroskopik yöntemler ile tedavi edilebilmektedir.

33 YORUMLAR

  1. İyi çalışmaşlar. Benim sağ omuzda doku hasarı var.1 senedir tedavi oluyorum hala geçmedi.dr ameliyat yapmak istemiyor.düzelme durumu var diyor. Ameliyat olsanda geçmeye bilir aynı şikayetlerin devam edebilir sonra pişman olursun diyor.günlük işlerim aksatmıyorum ama kolumu az zorlasam ağrım çoğalıyor.kararsız kaldım.gerçekten geçer mi ameliyat kesin çözüm olurmu ağrılarıma.hasarlı dokuyu alıp yerine yapay doku koyulacakmış.

    • Mr ınızı incelemeden yorum yapmam çok foğru olmaz ancak omuzunuz uzun süredir problemli ise müdahale etmek gerekebilir. Kapalı yönemlerle uygulanan bir cerrahi işlem probleminizi çözebilir

  2. Merhaba benim omzumda kalsifik tentinidi tanısı kondu ameliyat dedik doktorum ben ameliyat olmak istemiyorum başka yöntemi varmi ameliyatsız çok sıkıntı çekiyorum

  3. hocam saygılar , 72 yaşında babamın omzunda yırtık tespit edildi Mr sonucuna göre , sizin de yorumlamnızı ıstıyorum ameliyat olup olmaması konusunda ?

  4. SAĞ OMUZ MRG:

    Akromioklavikuler eklemde minimal dejeneratif hipertrofik osteoartroze değişiklik izlenmektedir. Distal akromion Tip II özelliktedir.
    Supraspinatus tendonu bursal yüzeyinde yüzey yıpranmasına işaret eden intensite artışı kaydedilmiştir. İnfraspinatus, supskapularis ve teres minör tendonlarında gros patoloji saptanmadı.
    Subakromiyal bursada sıvar minimal sıvı intensitesi mevcuttur.
    Glenohumeral eklem aralığı normal genişlikte, eklem yüzeyleri düzgündür. Omuz eklem içi sıvısı normaldir.
    Humerus başında subkortikal milimetrik fokal bir kesimde minimal ödematö sinyal intensitesi dikkati çekmiştir.
    Skapulanın glenoid parçasında ve glenoid labrumlarda belirgin patoloji izlenmemiştir.
    Biseps kası uzun başı tendonu bisipital oluk içerisinde izlenmekte olup, normal kalınlık ve sinyal intensitesindedir

    Yorumlayabilir misiniz hocamntesekkurler

  5. Merhaba efendim. Ben sızı Google’dan buldum

    İyi çalışmaşlar. Benim
    Sol omuzda doku hasarı var.6 aydır tedavi oluyorum hala geçmedi. düzelme durumu var diyor doktor.. günlük işlerim aksatmıyorum ama kolumu az zorlasam ağrım çoğalıyor.kararsız kaldım.gerçekten geçer mi ameliyat kesin çözüm olurmu ağrılarıma.hasarlı dokuyu alıp yerine yapay doku koyulacak ınkamı varmı acaba.
    Saygılarla Cıhan Peker

    • Merhaba güncel bir mr ile muayenenizin yapılması gerekir. Randevu için 05387726646 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz geçmiş olsun.

  6. Veleybol oyununa hazırlık aşamasında,ısınmadan topa çıktım, omuz adalesi pazı bun dış kısmında hareketleri kısıtlayan geçmeyen ağrı devam etmektedir.fizik tedavi ve kaplıca tedavisinin bir yararını görmedim. Kesin tedavi mümkün mü, ne gibi tedavi uygulamak gerekir

  7. Merhaba 6 ay önce rotator cuff yırtık ameliyatı oldum üç tana vida takıldı ama şikayetlerim geçmedi tekrar çekilen mr da yine yırtık olduğu söylendi yardımcı olur musunuz ne yapabilirim

  8. Merhabalar. Daha önce omuzdaki kas yırtılması sonucu ameliyat olan birinin tekrar yırtılması sonucu ameliyat yapmanız mümkün müdür? Bir çok doktor ameliyatı yapma taraftarı değil.

    • Merhaba, yaptırmış olduğunuz tetkikler ile birlikte muayenenizin yapılması gerekir, enjeksiyon için uygun mu diye değerlendirilir geçmmiş olsun.

  9. Merhabalar omzum ters bir hareketle yada az bir zorlanmada yerinden çıkıyormuş gibi oluyo mesela barfiks çekemiyorum yüzerken kulaç atamıyorum

  10. Merabalar ben 2000 yılında düşme sonucu omuzda humerus kırığı oldu 10 ay içinde 3 ameliyat geçirdim ilk ameliyat Dışkapı da oldum daha sonra gazi Hastanesi’nde ulunay kanatlı profoser Dr tarafından 2 ameliyat oldum ulunay Dr 2.
    . ameliyatta bir vida büyük olduğu için çıkarttı daha sonra grefti ameliyatı yaptı şuan kolumda kaynama cok değil ve 2 vidanın kırık olduğunu söylediler ağrılarım çok fazla artik iğneler ile duruyorum kırık olan sol omzunda küçülme ve deformeler başladı sürekli Dr ariyorum internette sizleri araştırdım lütfen bana yardımcı olun benim yaşama sevincimi kazandırırsanız sizlere ömür boyu minnetdar olurum.
    Saygılar

  11. Hocam kolay gelsin benim omuzum çıkıp duruyor enaz 20kez rahat çıktı ve artık kendim takıyorum ağır kaldrcinca ağırı giriyor en ufak revlekste kolum hemen ckiyor emar sonuclarinda subakromial darlık izlenmiştir diyor kesin emeliyatlikmidir size emar sonucarini atsam net birşey diyebilirsiniz

    • ilk defa benim gibi bir şikayeti olan birisine rastliyorum benimde yıllardır arasıra cikiyrdu son 6 ay sayısız kere çıkıp girdi acillik bir şekilde değil kendim takiyorrim ama artık taksamda anında yine düşüyor ağrıdan duramıyorum ameliyat dendi ama kasların buna yatkın tekrar çıkma riski var denildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz