Kalça ekleminin kireçlenmesi (osteoartrit) ile kalça deforme olur, hareketleri kısıtlanır ve ciddi ağrı oluşturarak hastanın yaşam kalitesini bozar. Osteoartrit dışında travma, avasküler nekroz (kalça kemiği başının kanlanmasının bozulması) romatizma gibi bir çok sebep de kalça ekleminin kireçlenmesine yol açabilir.

İlerlemiş kalça kireçlenmesinde cerrahi tedavi gereklidir. Kalça protezi ile baş ve yuva değiştirilir. Kalça protezi temelde iki şekilde uygulanır, çimentolu ve çimentosuz. Yaşınız, kemik erimenizin miktarı, kemiğinizin yapısı gibi birçok faktöre bağlı olarak doktorunuz tarafından çimentolu yada çimentosuz kalça protezi seçimi yapılacaktır.

Yine kullanılan materayaller de değişebilmektedir. Örneğin genç bir hastada baş, seramik seçilirken daha yaşlı hastada metal baş kullanılabimektedir.

Materyal teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak bugün yıpranma çok aza indirilmiş ve çok daha uzun ömürlü protezler uygulanabilir olmuştur. Buna bağlı olarak da erken yaşta, kireçlenmenin belirgin olması durumunda kalça protez ameliyatları uzun dönem başarı elde edilerek uygulanmaya başlanmıştır.

Kalça kireçlenmesinin cerrahi tedavisinde kalça protezi uygulaması altın standart olarak kabül edilmekte ve hastaların %95 inde mükemmel sonuç elde edilmektedir.

Bu konuda kalça protezi ameliyatı yazımızı okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Oğuz Karaeminoğulları, 1966 yılında Ankara’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden 1985 yılında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce Bölümü) 1991 yılında mezun oldu. 1993 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Ve Travmatoloji bölümüne araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve 1997 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ünvanını almıştır. 1997 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlamış ve Ortopedi ve Travmatoloji A.D kurmuştur. 2001 yılında Spor Yaralanmaları Hastanesi’nde, Ludensheit-Almanya’da eklem cerrahisi ve artroskopik cerrahi konularında, 2002 yılında İstanbul Florence Nightingale hastanesinde Prof Dr Azmi Hamzaoğlu’nun yanında omurga cerrahisinde eğitim almıştır. 2002 yılında Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinde çalışmaya başlayan Dr Oğuz Karaeminoğulları, aynı yıl, International Spine Fellow olarak seçilerek Fransa’da çeşitli Omurga Cerrahisi kliniklerinde eğitim almıştır. Doktor Karaeminoğulları 2006 yılında Doçent olmuş ve aynı yıl Bayındır Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır. Özellikle Omurga Cerrahisi ve Eklem Cerrahisi’nde özelleşen Dr Oğuz, 2012 yılında Wooridul Spine Center’da Tam Kapalı (Endoskopik) Bel Fıtığı eğitimi aldı. Daha sonra Almanya, İtalya, Polonya gibi birçok merkezi ziyaret ederek Tam Kapalı (Endoskopik) Bel Fıtığı ile ilgili çalışmalar yaptı.Dr. Karaeminoğulları 2021 yılında profesör ünvanını almıştır. Ulusal ve Uluslarası birçok yayını ve konuşması olan Dr Karaeminoğulları, son yıllarda özellikle Tam Kapalı Bel Fıtığı konusunda akademik çalışmalarını yoğunlaştırmış ve ulusal ve uluslarası bir çok toplantıda bu konuda konuşmalar yaparak tecrübesini paylaşmıştır. 2016 yılında yaptığı çalışmalar üzerine Çin’e davet edilmiş ve ISESS (Uluslarası Endoskopik Disk Cerrahisi Derneği) kurucu üyesi olarak onurlandırılmıştır. 2016 yılında muayenehanesini açan Prof. Dr. Oğuz Karaeminoğulları, halen Bayındır Sağlık Grubunda Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı, Tıbbi Hizmetler Direktörü, Kalite Koordinatörü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz